Het is soms best lastig om informatie te vinden over queer onderwerpen, en al helemaal om te vinden wat er lokaal voor je beschikbaar is. Daarvoor hebben we deze pagina gemaakt met een overzichtje van beide.

Thuis in Delft

Ben jij een LHBT+ jongere onder de 19 jaar of weet je het nog niet precies maar wil je wel in contact komen met andere LHBT+ jongeren door middel van laagdrempelige activiteiten? Check dan Jong&Out Delft.

Van 16 t/m 28 jaar ben je welkom bij Outsite, onze jongerenvleugel met een wekelijkse baravond op donderdag vol activiteiten en feesten. Elk half jaar hebben we voor deze leeftijd ook een kennismakingsgroep, waar je in negen weken een groep leeftijdsgenoten en de queer community goed leert kennen.

Er valt hier ook genoeg queer uit te gaan. In Delft zelf is de bar bij DWH elke week open en zijn er regelmatig feesten. Er worden door en voor onze leden vaak ook uitjes naar Pann, in Utrecht, Popcake festival of Pride in diverse steden georganiseerd.

Ben je een medewerker bij de TU Delft? Kijk dan eens op de pagina van TrueU; dit is het roze netwerk van TU medewerkers, dat zich inzet om acceptatie binnen de universiteit te vergroten.

PAARSE VRIJDAG

De tweede vrijdag van december, de 10e om precies te zijn, is het Paarse Vrijdag. Dit is een dag waarop we proberen om zoveel mogelijk mensen die zich niet identificeren als queer, te overtuigen hun support te laten zien door iets paars te dragen.

Die support is iets dat hard nodig is; we hebben ondersteuning nodig, zodat wij niet alleen in de strijd staan. Maar ondersteuning hoeft niet alleen te komen in de vorm van paarse kleding. Weet jij al hoe je het beste de queer mensen om je heen kan supporten?

Luister naar mensen uit de LHBT+ gemeenschap, en probeer de problemen die ze meemaken te begrijpen. Spreek je uit als je andere niet-queer mensen ongepaste grappen of opmerkingen hoort maken. Vermijd ook het gebruik van aanstootgevende scheldwoorden. Hier kan iets als “gay” ook al onder vallen.

Maak vaker gebruik van neutrale pronouns in je dagelijks taalgebruik. Vervang "hij of zij" eens door "die", en "zijn of haar" door "hun". Dit is inclusiever voor iedereen, en tegelijkertijd een goeie oefening voor wanneer je over nonbinaire personen praat.

Transgender zijn

Het vinden van informatie over trans zijn is soms nog eens best lastig. Gelukkig bestaan er een aantal handige informatiepunten zoals transvisie en transgenderinfo!

Het kan veel helpen om ervaringen te delen en mensen direct vragen te kunnen stellen. Binnen DWH bestaat de Gender Blender groep, waar nog veel andere niet-cis mensen in zitten.

Sex-ed 101

Vind meer over hoe je veilig seks kunt hebben – wie je ook bent en op wie je ook valt – op de volgende paginas:

ExpresZo is een online queer magazine waar je veel bruikbare artikelen kunt vinden. Zeker die over seks zijn goed te gebruiken.

Op sense.info vind je alle informatie die je nodig hebt rondom veilig seks hebben, SOA’s en waar je jezelf kan laten testen, op SOA ofwel zwangerschap.

A(ce)-Okay

Over het aseksuele spectrum en wat het inhoudt kan je veel vinden op de Nederlandse Organisatie Asexualiteit (NOA).

Word je lastig gevallen?

Soms zijn er wel eens mensen die moeilijk tegen je doen vanwege je queer zijn. In deze gevallen helpt het het best om dit te melden. Er zijn verschillende organisaties waarbij je terecht kan.

Roze in Blauw Haaglanden is het queer politienetwerk in de regio. Wanneer je de politie nodig hebt, kun je hier in contact komen met iemand die jou en je situatie beter begrijpt.

Stichting Inclusiviteit en Discriminatie Bestrijding (iDb) probeert discriminatie van elk soort aard in Delft en 25 andere gemeentes in Noord- en Zuid-Holland aan te pakken en verminderen; hierbij helpt het heel erg om alles te melden ook als het niet iets is om mee naar de politie te gaan.