Voorlichting

Wie kan het zich niet herinneren, de puberteit? Een periode waar veel in verandert… Zo begint de groei van beharing, maak je je los van je ouders en word je voor het eerst verliefd! Maar wat nou als je op iemand verliefd wordt van je eigen geslacht?

Veel LHBT jongeren weten zich hier geen raad mee en durven het niet te vertellen omdat ze bijvoorbeeld bang zijn het doelwit te worden van pesterijen. Op de middelbare scholen wordt, jammer genoeg, het woord homo nog vaak genoeg als scheldwoord gebruikt. Wanneer vervolgens gevraagd wordt wat homoseksualiteit inhoudt, komen vaak de stereotyperingen, de meest veelzijdige termen voor seks en soms zelfs termen als pedofilie naar boven. Hieruit blijkt dat de jongeren vaak geen goed besef hebben van wat homoseksualiteit inhoudt, met soms onbegrip en pesterijen tot gevolg.

Door voorlichting te geven zien de jongeren in dat homoseksualiteit eigenlijk helemaal niet vreemd is. Zo worden de stereotyperingen doorbroken, de termen binnen seksuele diversiteit behandeld en denken de jongeren zelf actief na over homoseksualiteit. Uit ervaring blijkt dat de jongeren na de voorlichting meer respect hebben voor seksuele diversiteiten en, nog veel belangrijker, voor elkaar!

DWH//Outsite kenmerkt zichzelf door een enthousiast en overwegend jong team aan voorlichters. Door dit kleine leeftijdsverschil met de middelbare scholieren is het vaak gemakkelijk voor hen zich te identificeren met onze voorlichters. Wilt u dat DWH//Outsite bij uw school langskomt? Vul dan het onderstaande formulier in en er wordt zo snel mogelijk met u contact opgenomen.

Tot snel!

Jeroen en Justin

Coördinatoren voorlichting

P.S. Lid van DWH//Outsite en wil je misschien zelf voorlichter worden? Vul dan ook het onderstaande formulier in!

Naam

E-mailadres

Telefoonnummer

Onderwerp

Vraag / opmerking?