DWH Queer Movie Awards 2018

 

Vrijdag 2 maart 2018 houden we voor de tweede keer de DWH Queer Movie Awards. Een evenement waarin de 5 beste avondvullende films van afgelopen jaar in een kort fragment getoond worden. Bij elk fragment zal ook een klein praatje gehouden worden over de film. Dit alles tijdens onze reguliere borrelavond. De winnende avondvullende film zal beloond worden met de Paarlmoeren Piemel. Voor de korte films wordt gestreden om het Purperen Pikkie.

Elke woensdagavond wordt bij DWH een film met een homothema gedraaid. De Filmavond is in 2001 gestart en al meer dan 15 jaar een uniek kenmerk van de DWH. Een unieke beleving en volledig gratis. Er zijn inmiddels al meer dan 700 films vertoond. Sinds halverwege 2015 wordt aan elke film een cijfer gegeven door de bezoekers. De reden hiervoor is onvrede over de scores van de Internet Movie Data Base (IMDb) als het over homofilms gaat. Vooral dramatische films (bijv. Brokeback Mountain) krijgen daar een goede score, vooral die waarbij er aan het eind iets heel verdrietigs gebeurt. Wij zien dat soms heel anders en dat willen we uitdragen.

Het programma van de avond:
21:30-22:00 Inloop
22:00 Opening van de avond door Sebastiaan van Beek
22:30-23:20 Fragmenten van de genomineerde films
24:00 Prijsuitreiking

Wij hopen u allen te zien op de DWH Queer Movie Awards 2018 om 21:00! En uiteraard ook een keer op de woensdagavond. Op deze manier zal de verkiezing dit jaar nog uitgebreider en unieker kunnen verlopen.