Out & Proud Openingsborrel Coming Out Week

Op vrijdag 7 oktober is om 22:00 een ontspannen avond met kleurrijke aankleding en een spetterend optreden van Manders the Magnificent and the Fabulous Vinetas!

Manders the Magnificent and the Fabulous Vinetas

Tinus Koorn is een van de weinige jazzmondharmonicaspelers die ons land rijk is. Als eerste mondharmonicaspeler in Nederland met een conservatoriumdiploma op zak mag mag hij zich met recht een wegbereider noemen. Maar op een paar solo’s na zal Tinus zich vrijdag niet op de gewone mondharmonica laten horen, maar op de Vineta: een begeleidingsinstrument dat als het ware bestaat uit een heleboel kleine mondharmonicaatjes. Bijgestaan door contrabassiste Petra Eckhart heeft Tinus veel tijd geïnvesteerd om dit exotische en wonderlijke instrument onder de knie te krijgen. De zang van Jeroen Manders blijkt een ideale invulling van wat Tinus en Petra neerzetten: samen brengen ze gevoelige, intense jazzliedjes, op een hele open en toegangkelijke manier, en met veel aandacht voor de teksten. Speciaal voor de gelegenheid werd een setlist met een roze randje samengesteld.