Coming Out Dag 2017 Delft

Hieronder een overzicht van de activiteiten in Delft in het kader van de Coming Out Dag 2017. Download hier de flyer.

datum tijd wat waar
11 oktober 10:00 Hijsen van de regenboogvlaggen

Door een bekende Delftenaar. Voor het eerst bij het nieuwe Stadskantoor.

Stadskantoor van Delft (Stationsplein)
11 oktober hele dag Hijsen van de regenboogvlaggen door studentenverenigingen en lokale bedrijven In geheel Delft
11 oktober 12:00-13:30 Premiere ‘Begrensd Getolereerd’

In welk hokje wordt u geplaatst? De voorstelling ‘Begrensd Getolereerd’ speelt zich op vier locaties binnen Delft af. Tijdens een tour door de stad, nemen we u mee in de strijd tegen ‘het hokjes denken’. Deze voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen en geïnspireerd door de homo-emancipatie en tweede feministische golf rond 1970. We laten het publiek onder andere de volgende onderwerpen beleven: homoseksualiteit en geloof, lesbisch, transgenders, geweld binnen de gay scene en nog wel meer. De première vind plaats op international coming out day en er zullen in totaal acht voorstellingen geven worden. “Begrensd getolereerd” wordt volledig neergezet door vrijwilligers binnen en buiten DWH (Delftse Werkgroep Homoseksualiteit). Duur 1,5 uur.

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
11 oktober 12:30-13:30 Panel discussie Coming Out + LGBT+ life

Gert Hekma, Sidney Smeets, en leden van Outsite, True U praten over hun eigen ervaringen en discussiëren hierover.

Foyer in Aula
11 oktober  17:00-18:00 Parade van studenten en medewerkers over de Campus

Start locaties Lucht- en ruimtevaart techniek, Bouwkunde en Industrieel Ontwerp.

TU Delft Campus
11 oktober  18:00-20:30 Concert: Mister and Mississippi

Concert op Campus (Supporting act: Groover’s Mooie Mannen combo & Main act: Mister & Mississippi

TU Delft Freezone C
11 oktober  21:00-23:00 Coming Out drinks

Borrel bij Outsite/DWH als afsluiter van de dag.

DWH/Outsite at Lange Geer 22, Delft
11 oktober  15:00-16:30 ‘Begrensd Getolereerd’

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
12 oktober Workshop voor Delft Voor Elkaar professionals

Het team cliënt ondersteuners van Delft voor Elkaar organiseert op 12 oktober een workshop voor cliënt ondersteuners en contactpuntmedewerkers van Delft voor Elkaar. In deze workshop zullen we informatie en tips geven over LHBT’ers voor in de praktijk voor professionals (do’s en don’ts) en gaan we samen in gesprek rondom dit thema.
Professionals stellen zich vaak automatisch in op de heteronorm. Daarom is het handig om meer te weten over LHBT. Hiermee vergroot je als organisatie je toegankelijk voor LHBT’ers. Daarnaast geeft het handvatten aan professionals om zich waar nodig beter in te kunnen leven in wat het betekent om LHBT’er te zijn; bijvoorbeeld door inzicht te ontwikkelen in de problematiek die kan spelen door hun mogelijke kwetsbare positie. 

nog niet bekend
12 oktober  12:00 ‘Begrensd Getolereerd’

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
12 oktober  15:00 ‘Begrensd Getolereerd’

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
13 oktober  12:00 ‘Begrensd Getolereerd’

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
13 oktober  15:30 ‘Begrensd Getolereerd’

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
13 oktober 22:00-02:00 Coming Out Dag borrel

Als het einde van de Coming Out Week in zicht is, is het tijd om na te praten, nieuwe mensen te verwelkomen en met trots terug te kijken. Daarom organiseren wij bij DWH een speciale borrel voor iedereen. Het pand wordt feestelijk aangekleed, entertainment is geregeld en twee van onze liefste barmannen staan klaar om iedereen welkom te heten.

DWH
Coming Out week De Liefdesbus

De liefdesbus is in Delft al jaren een groot succes, vandaar dat de liefdesbus al meerdere jaren in Delft door het JIP wordt georganiseerd en in samenwerking met diverse organisaties wordt uitgevoerd.  De liefdesbus zal in oktober aanstaand, langsgaan bij een drietal VO scholen in Delft. In de bus krijgen leerlingen voorlichting over homoseksualiteit, liefde en veilig vrijen. In groepjes krijgen de leerlingen een korte voorlichting over veilig vrijen en condoomgebruik, anticonceptie, homoseksualiteit, seksualiteit en grenzen. De voorlichtingen worden gegeven door jongerenadviseurs van het JIP Delft en medewerkers van WCYD, het Centrum voor Seksuele Gezondheid en vrijwilligers van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH). Waarom de liefdesbus? De liefdesbus heeft als doelstelling om jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar bewust te maken van het belang van veilig vrijen. Jongeren worden in staat gesteld met elkaar te praten over seks, liefde, voorbehoedsmiddelen, soa en homoseksualiteit. Het vergroten van het vermogen om grenzen aan te geven in de liefde (seksuele weerbaarheid) is hier ook een belangrijk onderdeel van. Daarnaast biedt het ruimte om de naamsbekendheid en vindbaarheid van de meewerkende organisaties en de lopende projecten te vergroten.

3-tal VO scholen in Delft
13 oktober 16:00-19:00 Roze Salon

Deze middag wordt er door Roel een extra gespreksmiddag georganiseerd, gezellig met een hapje en een drankje. We zijn er voor elkaar, niets moet een taboe zijn. Thema: hoezo Taboe? Zo laten we zien dat roze ouderen laagdrempelig van harte welkom zijn bij Pieter van Foreest. Je hoeft je niet op te geven. En natuurlijk wappert de regenboog vlag ook deze week.

Delfshove, Vorrinkplein 99, 2624 DS Delft
13 oktober 19:30 inloop vanaf 19:00 Sport is voor iedereen

Inspiratieavond met als thema: ‘Sport is voor iedereen; hoe ga je om met verschillen zoals culturele achtergrond of seksuele voorkeur?’

Het doel van de inspiratieavond is om door middel van casuïstiek gevoelige thema’s bespreekbaar te maken die kunnen spelen binnen de vereniging. Michael van Praag (bondsvoorzitter KNVB), Karin Blankenstein (voorzitter John Blankenstein Foundation) en Thijs Smeenk – Vrijwilliger John Blankenstein Foundation zijn de sprekers op deze inspiratiesessie en behandelen onderwerpen zoals hoe ga je als bestuurder of als trainer om met verschillen in seksuele voorkeur? Hoe zorgen we voor een veilig klimaat waarin iedereen zichzelf kan zijn? Er is onder andere aandacht voor signalering, omgaan met pestgedrag en het aangeven van grenzen. Verder wordt je als deelnemer uitgedaagd om door middel van Virtual Reality brillen zelf te ervaren hoe het voelt om buitengesloten te worden.

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Je kunt je aanmelden met onderstaand aanmeldformulier vóór 3 oktober 2017 door een mailtje te sturen naar buurtsportcoach Dirk Wils d.wils@haaglandenbeweegt.nl Vermeld in dit mailtje de naam van je vereniging en van de deelnemers die aanwezig zullen zijn.

verenigingskantine Vitesse Delft (Henk van Riessenlaan 2, 2626 AB Delft)
14 oktober  12:00 ‘Begrensd Getolereerd’

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
14 oktober  15:00 ‘Begrensd Getolereerd’

Kaartjes via https://www.ticketkantoor.nl/shop/cod2017

Startlocatie: Markt 87, 2611 GS Delft
14 en 15 oktober hele dag Regenboog ballen en aanvoerdersbanden voor LHTB-acceptatie

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017 spelen er zoveel mogelijk teams van Delftse sportvereniging hun wedstrijd met een regenboogbal en of regenboog aanvoerdersbanden. Hiermee laten de sportverengingen zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op het sportveld. De veelkleurige ballen en aanvoerdersbanden is een onderdeel van de campagne Sport is voor iedereen! van Delft voor Elkaar en de John Blankenstein Foundation.